KBO Langedijk biedt haar leden onder meer educatieve activiteiten, ontspanningsmogelijkheden en de mogelijkheid elkaar te ontmoeten. Ook worden persoonlijke voorlichting en assistentie gegeven over van belang zijnde wetgeving, zoals de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en wordt hulp geboden bij het invullen van (aanvraag)formulieren en belastingaangiftes. Ook de materiële belangen krijgen aandacht, via KBO Noord-Holland in samenwerking met andere seniorenorganisaties.
Los hiervan heeft het lidmaatschap van de KBO ook direct enkele voordelen zoals goedkopere energie, telefoon en verzekeringen. Zie hiervoor het KBO magazine.

Langedijk heeft een uitstekende welzijnsorganisatie, te weten de stichting Wonen Plus Welzijn, met wie regelmatig overleg plaats vindt en gezamenlijk thema-onderwerpen worden voorbereid.
Bestuur
Penningmeester
Dhr. K. Touw
cpltouw@gmail.com
Bestuurslid
Dhr. W. Scholtes
wimenjokescholtes@gmail.com
Secretaris
Dhr. C. J. M. Korver
kbo-langedijk@hotmail.nl
Public Relations/contact
Mevr. J. Kos-Droog
msvolharding@gmail.com

Omzien naar elkaar
Ondanks vele pogingen lukt het niet om het ledental stabiel te houden. Niettemin wijst de praktijk uit, dat persoonlijke benadering (verjaardag, burenbezoek etc.) nog steeds de beste manier is nieuwe leden te werven. En ondanks de toenemende individualisering heeft de KBO ouderen heel veel te bieden. Gelukkig is er binnen de organisatie een grote groep vrijwilligers, die het bestaan en voortbestaan van de vereniging mogelijk maken.
Het belangrijkste thema van de KBO is: OMZIEN NAAR ELKAAR.
Over Langedijk
Langedijk bestaat uit de dorpen Oudkarspel, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk, Sint Pancras en het noordelijk deel van Koedijk. De gemeente heeft een historie van meer dan 925 jaar. Het aantal inwoners bedraagt ca. 28.000. Langedijk is onlangs gefuseerd met de gemeente Heerhugowaard. De nieuwe gemeente heet Dijk en Waard en telt ca. 85.000 inwoners.
Langedijk staat van oudsher bekend om de teelt van kool en andere groenten. Daarvan getuigen nog steeds het Museum Broeker Veiling, ooit de oudste veiling van Europa en natuurlijk de bekende zuurkoolfabriek Kramer en de chipsfabriek in Broek op Langedijk. In de jaren 1970 is het Geestmerambacht op grootse wijze verkaveld, als gevolg waarvan de polders veranderden van vaarpolder in rijpolder. Een deel van de polders is nog in oorspronkelijke staat, nl. het rijk der duizend eilanden. Dit restant-polder wordt alom gekoesterd.
Waarom een website?
Vooral de wat oudere senior stelt vaak de vraag waarom wij als KBO zo nodig een website moeten hebben. Er is immers een periodiek informatiebulletin, dat tien keer per jaar verschijnt tegelijkertijd met het KBO-Magazine. Bovendien is de redenering: we zien elkaar vaak genoeg bij de verschillende activiteiten.
Op de eerste plaats biedt de website de mogelijkheid om de leden te benaderen over zaken van belang, die niet kunnen wachten op het verschijnen van het informatiebulletin, en voorts is de website een betrouwbare bron van informatie, die te allen tijde kan worden geraadpleegd. Kijkt U maar eens op de pagina NIEUWS.
Op de tweede plaats is de website voor de buitenwereld ons visitekaartje, waarop andere KBO-clubs kunnen zien hoe wij proberen zo goed mogelijk invulling te geven aan de doelstellingen van de KBO. Uiteindelijk moet de website een weergave zijn van alles wat zich binnen onze KBO voordoet. Om dit laatste tot een succes te maken zal het dan wel een website moeten worden van, voor en door onze leden.
Het aantal leden met een functionerende internetverbinding is gelukkig groeiende, maar zou hoger moeten zijn.
