nieuws

 

Een Welzijnsorganisatie,die is uitgegroeid tot een heel belangrijke plaatselijke belangenorganisatie  niet alleen, zoals haar voorganger Stichting Welzijn Ouderen voor en van ouderen, maar voor alle geledingen.
Zie uitgebreide website: www.wonenpluswelzijn.nl

Bezoekadres: De Anbouw
Dorpsstraat 610
1723 HJ Noord-Scharwoude

Wonenpluswelzijn 2

Op oudere leeftijd kiest men er vaak voor, al dan niet vrijwillig, om te verhuizen naar een kleinere of zogenaamde nul treden woning. Zelf kunt u al eerder uw woning ‘levensloopbestendig’ maken. Denk daarbij aan brede deuren, weglaten drempels en bijvoorbeeld een inloopdouche.
Heeft u aanpassingen in uw woning nodig om langer zelfstandig te blijven wonen? En kunt u dit niet zelf? Neemt u dan contact op met Wonen Plus Welzijn voor het thuisabonnement.
Voor alle huurders is het mogelijk om een verhoogd toilet (+ 6 cm) aan te vragen. Dit vraagt u aan via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U betaalt dan éénmalig een eigen bijdrage van € 100,00. Bij vervanging of nieuwbouw plaatsen we standaard een verhoogd toilet. Het is niet mogelijk om een verlaagd toilet aan te vragen.
Een toilet in de badkamer is mogelijk als hiervoor al een water- en rioolaansluiting aanwezig is. Wij plaatsen dan standaard een verhoogd toilet.
Hiervoor rekenen wij een maandelijkse huurverhoging van € 2.

Wonenpluswelzijn 2

Inschrijven als woningzoekende

U kunt zich inschrijven als woningzoekende voor de regio Noord Kennemerland. Dit kan als u 18 jaar of ouder bent en in Nederland mag wonen. Een inschrijving kost € 25,-. Na uw inschrijving ontvangt u via e-mail een inschrijfbewijs. Hierop staan uw inschrijfnummer en de inschrijfdatum. Controleer regelmatig of uw gegevens nog kloppen. Zijn uw gegevens niet juist, dan kan dat leiden tot het intrekken van een woningaanbieding of zelfs tot uitschrijving. Wijzigingen kunt u eenvoudig zelf doorgeven door in te loggen op deze website.Meer informatie over inschrijven zie SVNK.

Wonenpluswelzijn 2

Woningurgentie

In noodgevallen kunt u voorrang krijgen op een sociale huurwoning in gemeente Dijk en Waard. Daar heeft u een urgentieverklaring voor nodig. 
Maak een afspraak voor een telefonisch kansadviesgesprek. In dit gesprek wordt een inschatting gemaakt of u recht heeft op een urgentieverklaring. ( zie Woningurgentie | Gemeente Dijk en Waard )

Wonenpluswelzijn 2

Een Helpende Hand dichtbij.

Ondersteuning bieden aan ouderen vanaf 55 jaar, gehandicapten en chronische zieken, dat is wat het Thuisabonnement mogelijk maakt. De bedoeling is dat deze groep mensen ondanks de toegenomen behoefte aan zorg of hulp, zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen.Thuisabonnement biedt een uitgebreid dienstenpakket aan. Het lidmaatschap bedraagt momenteel € 4,00 per maand. Huurt u een woning dan betaalt de woningbouwvereniging in de meeste gevallen € 2,00 voor u.                                                                                                 
Tel. 0226-318050                                                                                 
Website: www.wonenpluswelzijn.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.