nieuws

Wonenpluswelzijn 1

 

Lokaal vervoer

Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard biedt deur tot deur vervoer aan binnen de gemeentegrens van de regio Langedijk.
Deze dienst is met name bedoeld voor wie het door ouderdom of fysieke beperkingen niet mogelijk is op een andere manier (via het eigen netwerk, openbaar vervoer of taxi-pas) op de gewenste plaats van bestemming te komen. 
In het algemeen gezegd komt men ervoor in aanmerking:
. Als men geen ( recht op ) taxipas heeft
. Als men niet bij een halte van een lijn- of buurtbus kan wachten
. Bij recreatief ( niet medisch ) vervoer
. Als men overdag van het vervoer wilt gebruik maken, is dat prima
. Als men zelf geen gebruik kan maken van een eigen transportmiddel

Wonenpluswelzijn 2
    
Ritten kunnen worden aangevraagd voor sociaal-recreatieve bestemmingen. Bijvoorbeeld een bezoek aan een ontmoetingsactiviteit of een familielid. Enthousiaste vrijwilligers brengen de gebruikers naar de plaats van bestemming. De kosten bedragen € 1,- per rit (enkele reis). Een rit aanvragen kan minimaal een dag van tevoren via tel. 0226-318050 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wonenpluswelzijn 2

Vervoer via thuisabonnement

U kunt als abonnee van het WPW Thuisabonnement gebruik maken van de individuele vervoersdienst. Een vrijwilliger brengt en haalt u van deur tot deur naar een medische bestemming, bijvoorbeeld naar een dokter of specialist. In overleg wacht de vrijwilliger ter plekke op u of haalt u later weer op. De vergoeding voor vervoer is   € 0,33 per gereden kilometer plus eventuele parkeerkosten. Het aantal kilometers wordt berekend vanaf het adres van de vrijwilliger en vice versa.

Meer informatie of thuisabonnee worden?
Voor Langedijk,  klik hier